Pe data de 17 martie, Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) a semnat un acord de parteneriat cu Asociația „Universul Prieteniei" din România. Obiectul Acordului îl constituie înțelegerea între cele două instituții privind organizarea Concursului Internațional de Creație Literară “Universul Cuvintelor”, ediţia a V-a.

ANACEC a fost partener la acest concurs și anul trecut. Elevii și profesorii din Republica Moldova au fost deosebit de receptivi la tema concursului, numărul participanților fiind neașteptat de mare. Cele mai bune lucrări, 21 la număr, au fost incluse în antologie, iar autorii lor au obținut diplome și cartea lansată. Alături de concurenții din România și Republica Moldova, în această competiție școlară s-au mai încadrat elevi din Ucraina, Spania, Belgia și Grecia. Concursul a oferit elevilor oportunitatea de a-și dezvolta competențele culturale și civice și de a-și face cunoscute creațiile literare în spațiul românesc.

Pe data de 18 martie, a fost semnat un Memorandum de înțelegere între ANACEC și și ECAQA (Centrul Eurasiatic pentru Acreditare și Asigurare a Calității în Educație și Asistență medicală, Republica Kazahstan). Acordul de colaborare prevede fortificarea eforturilor comune în procesul de asigurare a calității în învățământul superior, inclusiv profesiile din domeniul medical, dezvoltarea unei colaborări intense prin schimbul de experiență și informații utile, participarea la evenimente comune, implicarea experților ANACEC în evaluările externe organizate de către ECAQA, precum și alte activități care sunt conforme cu statutul celor două agenții și au drept scop asigurarea calității în educație și sănătate.