Astăzi, 11 februarie 2016, Agenția Națională de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional (ANACIP) a participat la Forumul Internațional "Consolidarea triunghiului cunoașterii în Republica Moldova: Pași spre Integrarea Europeană prin Educație-Cercetare-Inovație" - TRIANGLE 2016, găzduit de către Academia de Studii Economice din Moldova. În cadrul unei prezentări pe tema “Asigurarea calității în învățământul profesional”, Andrei Chiciuc, președintele ANACIP, a vorbit despre standardele, criteriile și indicatorii de performanţă pentru evaluarea externă a instituțiilor de învățământ superior. Atât în raport, cât și pe parcursul discuțiilor ce au urmat, un accent deosebit s-a atras asupra indicatorilor de performanță utilizați în evaluarea activităților de cercetare științifică desfășurate în cadrul instituțiilor de învățământ superior, în special indicatorii ce evaluează gradul de valorificare a rezultatelor activităților de cercetare științifică și inovare.

Chisinau, Moldova State University, 7-9 April 2015

The conference is organized under the Tempus project “Development of Quality Assurance in Higher Education in Moldova - QUAEM”, with active involvement and participation of the National Agency for Quality Assurance in Vocational Education (ANACIP).

În perioada 14-15 Mai 2015, în or. Yerevan, Armenia, se va desfășura a noua Conferință a miniștrilor Procesului Bologna și al Patrulea Forum al Procesului Bologna. Principalele tematici abordate în viitoarele discuții si decizii vizează două subiecte esențiale din învățământul superior european:  asigurarea mobilității studenților și asigurarea calității studiilor.